Cara Nanggapi Kebocoran Segel Mekanik ing Pompa Centrifugal

Kanggo ngerti bocor pump centrifugal, iku penting kanggo ngerti operasi dhasar saka pump centrifugal.Minangka aliran lumebu liwat mripat impeller saka pump lan munggah ing vanes impeller, adi ing meksa ngisor lan kacepetan kurang.Nalika aliran ngliwati volute, tekanan mundhak lan kecepatan mundhak.Aliran kasebut banjur metu liwat discharge, ing titik kasebut tekanan dhuwur nanging kecepatane alon.Aliran sing mlebu ing pompa kudu metu saka pompa.Pompa menehi sirah (utawa tekanan), sing tegese nambah energi cairan pompa.

Gagal komponen tartamtu saka pompa sentrifugal, kayata kopling, hidrolik, sendi statis, lan bantalan, bakal nyebabake kabeh sistem gagal, nanging kira-kira sewidak sangang persen kabeh kegagalan pompa amarga piranti sealing ora bisa digunakake.

Mbutuhake SEALS MEKANIKAL

A segel mekanikminangka piranti sing digunakake kanggo ngontrol kebocoran antarane poros puteran lan wadhah sing diisi cairan utawa gas.Tanggung jawab utama yaiku ngontrol kebocoran.Kabeh segel bocor - kudu njaga film cairan ing kabeh pasuryan segel mekanik.Bocor sing metu saka sisih atmosfer cukup kurang;kebocoran ing Hidrokarbon, contone, diukur dening VOC meter ing bagean / yuta.

Sadurunge segel mekanik dikembangake, insinyur biasane nutup pompa nganggo kemasan mekanik.Pengepakan mekanik, bahan serat sing biasane diresapi karo pelumas kayata grafit, dipotong dadi bagean lan diiseni sing diarani "kotak isi".Kelenjar pengepakan banjur ditambahake ing sisih mburi kanggo ngemas kabeh.Wiwit packing ing kontak langsung karo batang, iku mbutuhake lubrication, nanging isih bakal ngrampog daya kuda.

Biasane "ring lantern" ngidini banyu siram bisa ditrapake ing kemasan.Banyu kasebut, sing perlu kanggo lubricate lan adhem poros, bakal bocor menyang proses utawa menyang atmosfer.Gumantung ing aplikasi sampeyan, sampeyan bisa uga kudu:

  • ngarahake banyu siram adoh saka proses supaya ora kontaminasi.
  • nyegah banyu flush saka ngempalaken ing lantai (overspray), kang loro badhan OSHA lan housekeeping badhan.
  • nglindhungi kothak prewangan saka flush banyu, kang bisa contaminate lenga lan pungkasanipun mimpin kanggo Gagal prewangan.

Kaya saben pompa, sampeyan pengin nyoba pompa sampeyan kanggo nemokake biaya taunan sing dibutuhake.Pompa pengepakan bisa uga terjangkau kanggo nginstal lan njaga, nanging yen sampeyan ngetung pirang-pirang galon banyu sing dikonsumsi saben menit utawa saben taun, sampeyan bisa uga kaget karo biaya kasebut.Pompa segel mekanik bisa ngirit biaya taunan.

Amarga geometri umum segel mekanik, ing ngendi wae ana gasket utawa o-ring, ana titik bocor potensial:

  • O-ring dinamis eroded, worn, utawa fretted dinamis o-ring (utawa gasket) minangka segel mechanical obah.
  • Reget utawa kontaminasi ing antarane segel mekanik.
  • Operasi mati-desain ing segel mekanik.

LIMA JENIS GAGAL piranti SEALING

Yen pump centrifugal nuduhake bocor uncontrolled, sampeyan kudu mriksa sak tenane kabeh sabab potensial kanggo nemtokake yen sampeyan perlu ndandani utawa instalasi anyar.

Kutipan gagal piranti sealing

1. Gagal Operasional

Nglirwakake Titik Efisiensi Paling Apik: Apa sampeyan ngoperasikake pompa ing Titik Efisiensi Paling Apik (BEP) ing kurva kinerja?Saben pompa dirancang kanthi Titik Efisiensi tartamtu.Nalika sampeyan ngoperasikake pompa ing njaba wilayah kasebut, sampeyan nggawe masalah karo aliran sing nyebabake sistem gagal.

Ora Cekap Net Positive Suction Head (NPSH): Yen sampeyan ora duwe cukup sirah nyedhot menyang pompa, perakitan puteran bisa dadi ora stabil, nimbulaké cavitation, lan asil ing segel Gagal.

Operasi Dead-Headed:Yen sampeyan nyetel katup kontrol banget kurang kanggo throttle pompa, sampeyan bisa keselak aliran.Aliran keselak nyebabake recirculation ing pompa, sing ngasilake panas lan nyebabake kegagalan segel.

Running Garing & Venting Seal sing Ora Tepat: Pompa vertikal paling rentan amarga segel mekanik dipasang ing ndhuwur.Yen sampeyan duwe ventilasi sing ora bener, hawa bisa kepepet ing sakubenge segel lan ora bisa ngosongake kothak isi.Segel mekanik bakal gagal yen pompa terus mlaku ing kondisi kasebut.

Margin Uap Rendah:Iki minangka cairan sing sumunar;hidrokarbon panas bakal kerlip yen kapapar kondisi atmosfer.Nalika film cairan ngliwati segel mekanik, bisa kerlip ing sisih atmosfer lan nyebabake kegagalan.Gagal iki asring kedadeyan karo sistem feed boiler - banyu panas ing lampu kilat 250-280ºF kanthi tekanan mudhun ing permukaan segel.

Kutipan kegagalan mekanik

2. Gagal Mekanik

Shaft misalignment, ketidakseimbangan kopling, lan ketidakseimbangan impeller kabeh bisa nyebabake kegagalan segel mekanik.Kajaba iku, sawise pump wis diinstal, yen sampeyan wis misaligned pipo bolted menyang, sampeyan bakal impart akèh galur ing pump.Sampeyan uga kudu ngindhari dhasar sing ala: Apa pangkalan kasebut aman?Apa grouted kanthi bener?Apa sampeyan duwe sikil sing alus?Apa iku bolted bener?Lan pungkasan, priksa bantalan.Yen toleransi saka bantalan nyandhang lancip, shafts bakal pindhah lan nimbulaké getaran ing pump.

Komponen segel kalebu kutipan

3. Gagal Komponen Seal

Apa sampeyan duwe pasangan tribological (studi gesekan) sing apik?Apa sampeyan milih kombinasi madhep sing bener?Apa babagan kualitas bahan pasuryan segel?Apa bahan sampeyan cocog kanggo aplikasi tartamtu?Apa sampeyan milih segel sekunder sing tepat, kayata gasket lan o-ring, sing disiapake kanggo serangan kimia lan panas?Sumber sampeyan ora kena macet utawa bellow sampeyan corroded.Pungkasan, priksa manawa distorsi pasuryan saka tekanan utawa panas, amarga segel mekanik ing tekanan gedhe bakal sujud, lan profil miring bisa nyebabake bocor.

kutipan gagal segel

4. Gagal Desain Sistem

Sampeyan mbutuhake noto flush segel sing tepat, bebarengan karo cooling cukup.Sistem dual duwe cairan alangi;pot segel tambahan kudu ing lokasi sing tepat, kanthi instrumentasi lan pipa sing bener.Sampeyan kudu nggatekake Dawane Pipa Lurus ing Nyedhot-sawetara sistem pompa lawas sing asring muncul minangka skid rangkep kalebu siku 90º nalika nyedhot sadurunge aliran mlebu ing mripat impeller.Sikut nyebabake aliran turbulen sing nggawe ketidakstabilan ing perakitan puteran.Kabeh pipa nyedhot / discharge lan bypass kudu direkayasa kanthi bener, utamane yen sawetara pipa wis didandani ing sawetara titik sajrone pirang-pirang taun.

Angka RSG

5. Kabeh Liyane

Faktor macem-macem liyane mung kira-kira 8 persen saka kabeh kegagalan.Contone, sistem tambahan kadhangkala dibutuhake kanggo nyedhiyakake lingkungan operasi sing bisa ditampa kanggo segel mekanik.Kanggo referensi kanggo sistem dual, sampeyan butuh adi tambahan kanggo tumindak minangka alangi sing ngalangi kontaminasi utawa adi proses saka spilling menyang lingkungan.Nanging, kanggo umume pangguna, ngatasi salah siji saka papat kategori pisanan bakal duwe solusi sing dibutuhake.

PANUTUP

Segel mekanik minangka faktor utama ing linuwih peralatan puteran.Dheweke tanggung jawab kanggo bocor lan gagal sistem, nanging uga nuduhake masalah sing bakal nyebabake karusakan serius ing dalan.Keandalan segel dipengaruhi banget dening desain segel lan lingkungan operasi.

 


Wektu kirim: Jun-26-2023